Autoritățile au dat publicității o nouă clasificare a țărilor cu risc epidemiologic, în funcție de incidența cazurilor de COVID din ultimele 14 zile. Persoanele care vin din țările aflate în zona verde nu trebuie să stea în carantină. Cele care intră în România din țările aflate în zonele galbenă și roșie stau 14 zile în carantină, cu excepția celor vaccinați. Trebuie subliniat că pentru zona galbenă sunt scutiți de carantină și cei care au un test COVID negativ. Sunt, de asemenea, exceptate de la carantină mai multe categorii de angajați, oficiali și sportivi.
Premierul Florin Cîțu a anunțat în urma ședinței de Guvern de vineri 14 mai, faptul că a fost modificată Hotărârea de Guvern pentru prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, astfel încât sunt implementate noi măsuri de relaxare.
Gândul și comunitatea „Prognoze Meteo” încep un parteneriat prin care încearcă să aducă date utile celor care se gândesc de două ori înainte de a pleca la drum sau de a planifica un eveniment.
Vicepremierul Dan Barna a fost prezent vineri, 14 mai, alături de ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, la Opera Națională din București unde a avut loc un spectacol-pilot.
Expertul în sănătate publică Sorin Paveliu a declarat, în direct la Gândul Live, că virusul care a dus la pandemia din prezent nu va dispărea, el subliniind că amenințarea pandemică va exista permanent. Expertul a explicat că umanitatea trebuie să gândească măsuri pentru a conviețui cu acesta.
Un bărbat din județul Suceava a surprins un urs în timp ce îi mânca un vițel. Proprietarul animalului susține că ursul nu părea deloc speriat de prezența oamenilor și zgomotele făcute de aceștia.
Printre invitații ediției de vineri a emisiunii Gândul Live s-a numărat și medicul Radu Țincu. Acesta a spus că România ar putea traversa și un eventual val 4 al pandemiei, el mai menționând și că la două săptămâni după Paște, cifrele legate de noile îmbolnăviri cu Covid-19 arată bine, semn că vaccinul și-a făcut efectul și că oamenii au respectat restricțiile.
Șeful Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, susține că al doilea an al pandemiei COVID-19 ar putea aduce mai multe decese provocate de boală, în contextul în care sunt țări unde sunt înregistrate numere record de infectări cu SARS-CoV-2 și decese, precum India.